Wednesday, April 9, 2008

MB Kedah lantik tiga Ahli Majlis Daerah Pendang

PENDANG, 9 April (Hrkh) - Menteri Besar Kedah, Ustaz Azizan Abdul Razak hari ini mengisytiharkan tiga orang Ahli Majlis Daerah Pendang yang baru.

Pengisytiharan tersebut dibuat pada majlis sempena lawatan kerja beliau ke Daerah Pendang yang diadakan di Wat Siam Paya Mak Insun dekat sini.

Ini merupakan pengumuman pertama oleh kerajaan negeri yang baru selepas memenangi PRU Ke-12 lalu dan setelah seluruh ahli Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung dan ahli majlis kerajaan tempatan di seluruh Kedah diarah meletakkan jawatan oleh Pengerusi Barisan Nasional Kedah, Dato' Seri Mahdzir Khalid minggu lalu.

Mereka yang akan menganggotai Ahli Majlis Daerah Pendang itu ialah Ai Nin Din Num, Kunasegare Anandan dan Tan Heng Huak, masing-masing mewakili kaum Siam, India dan Tionghua.

Menurut Azizan, sepatutnya pelantikan penuh Ahli Majlis Daerah-daerah akan dibuat pada minggu ini bagaimanapun terpaksa ditunda ke minggu hadapan memandangkan terdapat daerah yang belum menghantar penuh senarai tersebut.

Turut hadir dalam majlis berkenaan ialah Exco-exco Kerajaan Negeri; Ahli Parlimen Pendang, Dr. Hayati Othman; Pegawai Daerah Pendang, Harun Jasin dan Ketua Sami Kedah-Perlis. - mks.

No comments: